Oppskrifter

Beregnet for 4 personer

Snøkrabbe med urtesmør

Fremgangsmåte

Varm ovnen til 200 grader.

Del opp snøkrabbebeina ved leddene og splitt dem opp slik at kjøttet kommer til syne. Du trenger en skarp kniv eller saks.

Urtesmør:
Finhakk hvitløk og timian. Temperer smøret. Kjør alt sammen, også krydderene, jevnt med en håndmikser.

Fordel smøret over snøkrabbekjøttet og bak i ovnen i 5 minutter.

Klem limesaft over før servering.

Server med brød, gjerne restene av urtesmøret og salat.

 

Oppskriften er hentet fra: www.aperitif.no/

Tilberedningstid

15 minutter

 

Ingredienser

1 kg snøkrabbe kokt

4 stk hvitløksfedd 

3 ss timian, frisk

250 g smør

2 ss paprikapulver 

1 ss karri 

1 ts svart pepper, malt 

2 stk lime

 

Snøkrabbe med tomatsalsa

Tilberedningstid

15 minutter

 

Ingredienser

800 g

snøkrabbe, kokt

25 stk cherrytomat

2 stk rødløk

2 ss gressløk, frisk

0.5 stk sitron

2 ss olivenolje

litt salt

litt pepper

Fremgangsmåte

Bruk en skarp kniv med litt tyngde til å dele snøkrabben i leddene så det blir mindre biter. Del så bitene på langs i to så kjøttet kommer frem med kniven eller bruk en saks til å klippe opp begge sidene av bitene.

Del cherry tomatene i fire. Finhakk rødløk og gressløk.

Fres tomater, rødløk og gressløk i litt olje i ett par minutter. Ha i en blender, kjør til en jevn masse eller bruk en stavmikser.

Press saften av en halv sitron over tomatblandingen, smak til med salt, pepper og et par spiseskjeer med olivenolje. Bland alt godt sammen.

Snøkrabbebeina serveres som de er sammen med tomatsalsa, gjerne med godt brød og smør. Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra beina eller bruk fingrene.

Oppskriften er hentet fra: www.aperitif.no/

Glasert snøkrabbe

Fremgangsmåte

Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden, slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.

Glasering
Finhakk hvitløk og gressløk, og riv ingefær.
Riv skallet og press saften av lime.
Ha hvitløk, gressløk, ingefær, limeskall og -saft i en kasserolle.
Bland inn sweet chilisaus, soyasaus, brunsukker og ketchup.

Kok opp og la blandingen småkoke på svak varme under omrøring til sausen tykner, 20-25 minutter.
Ha rapsolje i en stekepanne og fres snøkrabbebeinene i 3-4 minutter på høy varme.
Hell over glaseringen og dryss over grovhakket vårløk før servering.
Server glaserte snøkrabbebein.

Tips:
Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra snøkrabbebeinene, eller bruk fingrene.

 

Oppskriften er hentet fra: www.matoppskrift.no/

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g snøkrabbe kokt

3 stk hvitløksfedd 

1 dl gressløk, frisk

3 ss Ingefær, frisk

4 stk lime 

2 stk vårløk

6 dl sweet chilisaus 

2 dl soyasaus 

3 ss brunt sukker

3 ss ketchup

4 ss rapsolje 

Copyright © 2020 Barentine AS. All rights reserved