VELKOMMEN

Barentine

international

  • Facebook

Uansett hvor du bor i verden, og enten du er en handelskjede, sjefskokk på en restaurant med Michelin-stjerne eller en lokal butikk


Vi respekterer at tid er en viktig faktor for våre kunder og forretningene vi jobber med, samtidig som vi mener at mat er personlig.


Barentine vil gjøre sitt ypperste for å sikre at du som kunde føler at vi anser din tid som verdifull og oppfyllingen av dine ønsker som sentral.


Ved å jobbe sammen med logistikkpartnere som DHL, FedEx og DB Schenker, sikrer vi at våre krabber finner veien til deg på den raskeste, tryggeste, mest pålitelige og mest miljøvennlige måten. 

decades of experience..

40 ÅR

Å fange den største og mest delikate snøkrabben i verden er ingen enkel sak. 
Tromsbas har i løpet av sin livstid sett mer enn fire tiår ute på havet.

 

Mannskapet og kapteinen er godt kjente med havet. Å holde hodet kaldt og kompasset klart er essensielt når du ferdes i Barentshavet på jakt etter opilio.


I den delen av havet hvor krabben blir fanget er det ofte ekstremt hardt vær og vanskelige forhold. Isregn, temperaturer under null og nådeløse bølger er ikke uvanlig å oppleve. 


Å fange snøkrabbe i Barentshavet er noe ganske annet enn å fange den i Alaska eller på Grønland, siden krabbene her blir fanget på dybder under 500 meter, mens krabbene på de ovennevnte stedene blir fanget nærmere kysten og på grunnere havbunner. 


Heldigvis er Tromsbas et 1500 tonn tungt stykke metall på over 220 fot – skipet er laget spesielt for disse forholdene. Tromsbas er også det største og mest avanserte fartøyet laget spesifikt for å fange, behandle og levere de største snøkrabbene og gjøre dem kommersielt tilgjengelige for butikker og restauranter. 

humble beginnings

FRA EN LITEN BY I 

NORGE

Av alle byer måtte det bli denne. 


Denne byen har et ganske ukjent navn, men folk som har hørt om fiske i Norge eller ønsket å besøke det berømte nordlyset, har mest sannsynlig hørt om Tromsø.


Byen er hjem til den største fiskehavnen i Norge og er kjent for sin handel og eksport av utsøkt sjømat til resten av verden.


Sentrum i Tromsø har det største antallet gamle trehus i Nord-Norge; det eldste huset kan dateres tilbake til 1789. Byen er et kulturelt senter for regionen, med flere festivaler i løpet av sommermånedene. 


Det er trygt å si at fiske ligger i blodet på lokalbefolkningen, og det samme gjelder våre fiskere og kapteinen om bord på Tromsbas. 

caring for the ocean

BEVARE HAVBUNNEN

I tillegg til en rik fiskekultur, har byen også Universitetet i Tromsø, et senter for arktisk forskning.


Bare i løpet av de siste tre årene har de gjennomført bred forskning på snøkrabben i Barentshavet. Arven dens, hvordan den kom hit, hvordan den har påvirket livet i det eksisterende økosystemet, og nye, innovative måter å fiske effektivt på, som å bruke lys for å lure krabbene inn i teinene. 


Dette øker ikke bare fangsten, men også kvaliteten, siden vi kan ha teinene på havbunnen i kortere tid, hvilket reduserer hvor lenge krabbene er uten mat. Vi vil fortsette å jobbe med Institutt for arktisk og marin biologi og bidra på alle måter vi kan med prøver og ombordstigning.


Vi er like opptatte av å ta vare på økosystemet. Les mer


 

Barents Sea

Strenge kvotereguleringer og begrenset antall legger til rette for krabbe av høyeste kvalitet. Rett fra dypet av Barentshavet, et av de siste havene urørt av forurensning. 

The Vessel

Tromsvar er nå det største og mest avanserte krabbefartøyet i verden. Dette gir oss fordeler som muligheten til å behandle krabbene på båten, hvilket lar oss koke, fryse og krabbene innen minutter etter at de blir fanget.

catch

I samme øyeblikk som vi hever teinene blir krabbene sortert over på et samlebånd og fraktet til fabrikken på båten. Vi er klare for å fjerne bakterier fra krabbene og rense dem. 

cook

Fra samlebåndene går krabbene rett i industrielle kokere som tar krabbene til kokepunktet; en prosess som er nødvendig for at produktet skal holde på sin fantastiske tekstur, søte smak og mørhet når det blir preservert frossent. 

freeze

Fra samlebåndene går krabbene rett i industrielle kokere som tar krabbene til kokepunktet; en prosess som er nødvendig for at produktet skal holde på sin fantastiske tekstur, søte smak og mørhet når det blir preservert frossent. 

package

Vi er nå klare for å sortere krabbene og pakke dem i frysekasser. De blir holdt på frysepunktet til de er klare til å bli fraktet til logistikksenteret og derfra til døren din. 

Copyright © 2020 Barentine AS. All rights reserved