Hvit.png

      from the untouched barents

ET EVENTYR

LOKASJONEN

ROR.png

VARMT & KALDT

AdobeStock_152297801 [Converted].png

Teinene blir lagt ut på mellom 100-400 meters dyp og båtene fortsetter i det tildelte området til den har lagt ut 50 lenker. Hver lenke har 200 teiner. 


Favorittmaten til snøkrabben er akkar og torsk, så vi bruker reinskårete fileter av disse som åte. Hver lenke ligger på havbunnen i 5-7 dager, for å sikre god, effektiv fangst. Når teinene blir hevet blir hver krabbe undersøkt for å sikre at våre krav er oppfylt før vi går videre i prosessen. 


Krabber som er hunkjønn eller ikke møter kvalitetskravene blir satt ut igjen i havet, for å sikre god reproduksjon til senere.

KOKING

Når krabbene måter kvalitetskravene ender de opp i båtens fabrikk, hvor de blir slaktet på en human måte før de gjennomgår kokeprosessen. Krabbene blir overført til industrielle kokere og koker så lenge som 21 minutter, før de blir sendt til fryseren.


Kokeprosessen er essensiell for å fri krabbene fra bakterier og hindre dem i å råtne – noe som ikke er uvanlig på båter som er ute på havet i lengre tidsperioder uten mulighet for å fullføre kokeprosessen om bord. Kokingen bidrar til at krabbene møter den høye kvalitetsstandarden vi har for vår snøkrabbe. 

FRYSING

Etter koking er det viktig å kjøle ned krabbene raskt. De gjennomgår en sjokkfryseprosess på -273 grader. Vi gjør dette med nitrogen, for å gjøre kjøttet i krabbene mørere og saftigere, og for å gjøre så kjøttet er lettere å løsne fra skallet.

 
Når krabbene har gjennomgått en timelang kjøleprosess blir de raskt glasert i isvann ved rundt 2 grader. Dette er et annet steg som motvirker forråtnelse og gir krabbene mest mulig preserveringstid. 

FERDEN VIDERE

Produktet har nå gjennomgått kvalitetssikring og klargjøring. Herfra blir krabbene sortert i 10 kg bokser, og lagret i fryserommet ombord i båten. Denne prosessen gjentas til alle stengene er trukket opp før båten kommer tilbake I havn.

 

Når båten ankommer havnen, plasseres kassene på paller, og er nå klare for sin reise til fryselager, eller direkte til kunde.

 

Vi leverer med transport etter deres behov, enten det er bil, båt eller fly som passer best.

pexels-gianluca-grisenti-4215112.jpg