Oppskrifter
Beregnet for 4 personer

Snøkrabbe med urtesmør
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 200 grader.
Del opp snøkrabbebeina ved leddene og splitt dem opp slik at kjøttet kommer til syne. Du trenger en skarp kniv eller saks.
Urtesmør:
Finhakk hvitløk og timian. Temperer smøret. Kjør alt sammen, også krydderene, jevnt med en håndmikser.
Fordel smøret over snøkrabbekjøttet og bak i ovnen i 5 minutter.
Klem limesaft over før servering.
Server med brød, gjerne restene av urtesmøret og salat.
Oppskriften er hentet fra: www.aperitif.no/
Tilberedningstid
15 minutter
Ingredienser
1 kg snøkrabbe kokt
4 stk hvitløksfedd
3 ss timian, frisk
250 g smør
2 ss paprikapulver
1 ss karri
1 ts svart pepper, malt
2 stk lime

Snøkrabbe med tomatsalsa
Tilberedningstid
15 minutter
Ingredienser
800 g
snøkrabbe, kokt
25 stk cherrytomat
2 stk rødløk
2 ss gressløk, frisk
0.5 stk sitron
2 ss olivenolje
litt salt
litt pepper
Fremgangsmåte
Bruk en skarp kniv med litt tyngde til å dele snøkrabben i leddene så det blir mindre biter. Del så bitene på langs i to så kjøttet kommer frem med kniven eller bruk en saks til å klippe opp begge sidene av bitene.
Del cherry tomatene i fire. Finhakk rødløk og gressløk.
Fres tomater, rødløk og gressløk i litt olje i ett par minutter. Ha i en blender, kjør til en jevn masse eller bruk en stavmikser.
Press saften av en halv sitron over tomatblandingen, smak til med salt, pepper og et par spiseskjeer med olivenolje. Bland alt godt sammen.
Snøkrabbebeina serveres som de er sammen med tomatsalsa, gjerne med godt brød og smør. Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra beina eller bruk fingrene.
Oppskriften er hentet fra: www.aperitif.no/

Glasert snøkrabbe
Fremgangsmåte
Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden, slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.
Glasering
Finhakk hvitløk og gressløk, og riv ingefær.
Riv skallet og press saften av lime.
Ha hvitløk, gressløk, ingefær, limeskall og -saft i en kasserolle.
Bland inn sweet chilisaus, soyasaus, brunsukker og ketchup.
Kok opp og la blandingen småkoke på svak varme under omrøring til sausen tykner, 20-25 minutter.
Ha rapsolje i en stekepanne og fres snøkrabbebeinene i 3-4 minutter på høy varme.
Hell over glaseringen og dryss over grovhakket vårløk før servering.
Server glaserte snøkrabbebein.
Tips:
Bruk en liten kniv til å skrape ut kjøttet fra snøkrabbebeinene, eller bruk fingrene.
Oppskriften er hentet fra: www.matoppskrift.no/
Tilberedningstid
30 minutter
Ingredienser
800 g snøkrabbe kokt
3 stk hvitløksfedd
1 dl gressløk, frisk
3 ss Ingefær, frisk
4 stk lime
2 stk vårløk
6 dl sweet chilisaus
2 dl soyasaus
3 ss brunt sukker
3 ss ketchup
4 ss rapsolje