top of page

VELKOMMEN

Barentine
international

  • Facebook
Design uten navn.png

Uansett hvor du bor i verden, og enten du er en handelskjede, sjefskokk på en restaurant med Michelin-stjerne eller en lokal butikk


Vi respekterer at tid er en viktig faktor for våre kunder og forretningene vi jobber med, samtidig som vi mener at mat er personlig.


Barentine vil gjøre sitt ypperste for å sikre at du som kunde føler at vi anser din tid som verdifull og oppfyllingen av dine ønsker som sentral.


Ved å jobbe sammen med logistikkpartnere som DHL, FedEx og DB Schenker, sikrer vi at våre krabber finner veien til deg på den raskeste, tryggeste, mest pålitelige og mest miljøvennlige måten. 

decades of experience..

40 ÅR

Å fange den største og mest delikate snøkrabben i verden er ingen enkel sak. 
Tromsbas har i løpet av sin livstid sett mer enn fire tiår ute på havet.

 

Mannskapet og kapteinen er godt kjente med havet. Å holde hodet kaldt og kompasset klart er essensielt når du ferdes i Barentshavet på jakt etter opilio.


I den delen av havet hvor krabben blir fanget er det ofte ekstremt hardt vær og vanskelige forhold. Isregn, temperaturer under null og nådeløse bølger er ikke uvanlig å oppleve. 


Å fange snøkrabbe i Barentshavet er noe ganske annet enn å fange den i Alaska eller på Grønland, siden krabbene her blir fanget på dybder opptil 500 meter, mens krabbene på de ovennevnte stedene blir fanget nærmere kysten og på grunnere havbunner. 

AdobeStock_203666229.png

humble beginnings

stock-vector--tromso-bridge-tromso-norwa

FRA EN LITEN BY I 

NORGE

Av alle byer måtte det bli denne. 


Denne byen har et ganske ukjent navn, men folk som har hørt om fiske i Norge eller ønsket å besøke det berømte nordlyset, har mest sannsynlig hørt om Tromsø.


Byen er hjem til den største fiskehavnen i Norge og er kjent for sin handel og eksport av utsøkt sjømat til resten av verden.


Sentrum i Tromsø har det største antallet gamle trehus i Nord-Norge; det eldste huset kan dateres tilbake til 1789. Byen er et kulturelt senter for regionen, med flere festivaler i løpet av sommermånedene. 


Det er trygt å si at fiske ligger i blodet hos lokalbefolkningen, noe som reflekteres i deres produkter. 

caring for the ocean

BEVARE HAVBUNNEN

I tillegg til en rik fiskekultur, har byen også Universitetet i Tromsø, et senter for arktisk forskning.


Bare i løpet av de siste tre årene har de gjennomført bred forskning på snøkrabben i Barentshavet. Arven dens, hvordan den kom hit, hvordan den har påvirket livet i det eksisterende økosystemet, og nye, innovative måter å fiske effektivt på, som å bruke lys for å lure krabbene inn i teinene. 


Dette øker ikke bare fangsten, men også kvaliteten, siden vi kan ha teinene på havbunnen i kortere tid, hvilket reduserer hvor lenge krabbene er uten mat. Vi vil fortsette å jobbe med Institutt for arktisk og marin biologi og bidra på alle måter vi kan med prøver og ombordstigning.


Vi er like opptatte av å ta vare på økosystemet. Les mer


 

AdobeStock_92307258.jpeg
rootate.png

Barents Sea

Strenge kvotereguleringer og begrenset antall legger til rette for krabbe av høyeste kvalitet. Rett fra dypet av Barentshavet, et av de siste havene urørt av forurensning. 

The Vessel's

Hos Barentine skal du føle deg trygg på at snøkrabben du mottar følger de strengeste kvalitetsreglene.

Båtene er helt transparente når det kommer til blant annet graderinger, farge og skallhardhet. Noe som gir en betryggende handel.

catch

I samme øyeblikk som vi hever teinene blir krabbene sortert over på et samlebånd og fraktet til fabrikken på båten. Vi er klare for å fjerne bakterier fra krabbene og rense dem. 

cook

Fra samlebåndene går krabbene rett i industrielle kokere som tar krabbene til kokepunktet; en prosess som er nødvendig for at produktet skal holde på sin fantastiske tekstur, søte smak og mørhet når det blir preservert frossent. 

freeze

Fra samlebåndene går krabbene rett i industrielle kokere som tar krabbene til kokepunktet; en prosess som er nødvendig for at produktet skal holde på sin fantastiske tekstur, søte smak og mørhet når det blir preservert frossent. 

package

Vi er nå klare for å sortere krabbene og pakke dem i frysekasser. De blir holdt på frysepunktet til de er klare til å bli fraktet til logistikksenteret og derfra til døren din. 

bottom of page